Amandelen veilig?

26 september 2008 Torrox. Eindelijk na 4 jaar is me uitgelegd hoe je amandelen moet maken. Geplukt van de boom, allemaal open maken met een hamer en dan in water met zout leggen. Als ze geweekt zijn kun je het bruine velletje eraf halen en zo krijg je de mooie witte amandelen. Dan op een bakplaat in de oven. Dat was allemaal goed gegaan. Misschien iets korter in de oven maar ze waren lekker bruin. En smaakte....wat zal ik zeggen....een beetje bitter. Toen ging Edith op Waikiki lezen over amandelen. Inmiddels had ik een beetje hoofdpijn. Er stond het volgende: "Hoe bitterder ze smaken, hoe giftiger ze zijn. Verschijnselen die kunnen optreden na het eten van 40 tot 70 bittere amandelen zijn: opwinding, hoofdpijn, duizeligheid, spiersamentrekkingen, ademhalingsstoornissen en plotselinge dood". Je begrijpt dat we ze maar weggegooid hebben. Uiteindelijk hoorde we dat er bomen zijn voor eet amandelen en bomen om olie van te maken. Ik denk dat wij de laatste hebben!

Geen opmerkingen: